Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi her sene lisans mezunu öğrencilere Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Sınavlarda kopya çekilmemesi ve soruların çalınmaması için büyük önlemler almaya başlayan ÖSYM geçtiğimiz aylarda açıkladığı bilgi ile bundan sonra yapacağı sınavların sorularını açıklamayacağını ve sınav sorularını havuzdan belirleyeceğini vurgulamıştı.

Bu konu hakkında mahkemelik olan Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi geri adım attı ve geçtiğimiz Mart ayınad yapılan Yükseköğretim Geçiş Sınavının soru ve cevap anahtarı yayınlandığı gibi Lisans mezunu öğrenciler için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavının cevap anahtarı ve soru kitapçığı da yayınlandı.

Yapılan ilk duyura da sınav sorularının ve cevaplarının açıklandığını alan bilgisi soru ve cevaplarının ise 29 Mayos tarihinde açıklanacağı belirtilmişti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bugün saat 18.00 surlarında öğleden önce ve öğleden sonra olan iki oturumun soru kitapçıklarını ve cevap anahtarını paylaştı.
Yapılan resmi açıklama da yayınlanan soruların ve cevap anahtarlarının kesinlikle paylaşılmaması gerektiği ve paylaşanlar hakkında soruşturma başlatılacağı bildirildi.
Az önce açıkladığımız gibi ÖSYM bundan sonraki sınavların bazı sorularının Havuz'dan seçmek istiyor her ne kadar bu konuda yeni resmi bir açıklama yapılmamış olsa da yine bu karar geçerli gibi görünmektedir.
Alan bilgisi soru ve cevap anahtarını indirmek için aşağıda ki linkleri kullanınız.

Öğleden Önce Yapılan Oturum
Öğleden Sonra Yapılan Oturum
Editör: TE Bilisim