Kayıtsız Eğitim Veren Kuruluşlar Bakanlığın Kıskacında

Dershanelerin kapatılmasının ardından eğitimciler yeni bir yol denedi. Eğitim danışmanlığı nadı altında kayıtsız eğitim veren eğitimciler bakanlık engeline takıldı. Merdiven altın diye tabir edilen bu eğitim danışmanlığını veren kuruluşlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tespit edilerek kapatılacak. Ardından da soruşturma başlatılacak.

1 Eylül 2015 tarihinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile dershaneler kapanacak. Dershanelerin özel okul veye temel liseye dönüşüm süreci yaklaşık 2 aydır devam ediyor. Bu yıl dershanelerin kapatılması kararı ile eğitimciler merdiven altı diye tabir edilen eğitim danışmanlığı hizmetlerine başladı. Bu şekilde eğitim veren kurumlarla ilgili olarak MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı bir genelde yayınlayarak bütün ilçelerde komisyon oluşturulmasını istedi. Oluşturulacak komisyonlar, İzinsiz eğitim ve öğrenci barınma faaliyeti gösteren yerlerle ilgili olacak ve her ilçede oluşturulacak. Bu işi yaptığı tespit edilen kuruluşlara ağır para cezaları ve faaliyet durdurma cezaları uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede her ne isimle olursa olsun kesinlikle böyle bir faaliyete izin verilmediği belirtildi. Aynı zamanda verilen ruhsatların iptal edileceği ve bu yerlerin faaliyetlerinin yürütülmesine izin verilmeyeceği kaydedildi.

Konu ile ilgili Antalya’da oluşturulan komisyon çalışmalarına başladı. Yapılan ilk belirlemelerde Antalya’da bu tür kuruluşların arttığı gözlermlendi. Bunun üzerine de bütün ilçelerde komisyonlar kurulmaya başlandı. Aileleri de uyaran Bakanlık bu kuruluşlara kayıt yaptırmaları durumunda paralarının boşa gideceğini belirtti. Bu nedenle bu kuruluşlara kayıt yaptırılmamasını istedi.

Editör: TE Bilisim