Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile bu sene ve bundan sonra ki dönemlerde yapılacak olan tüm ÖSYM sınavlarına adayların 15 dakika öncesinde salona girmiş olması gerektiği duyurusu yapılmıştı.

Söz konusu kural ilk olarak Mart ayında düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavında uygulandı ve 09.45 kuralı olarak adayların salonlara 09.45'e kadar giriş yapması gerektiği belirtilirken 09.45'ten sonra salona kimsenin alınmayacağı duyurulmuştu. Ancak kuraldan haberi olmayan ya da trafik yüzünden birkaç dakika veya birkaç saniye yüzünden Türkiye geneli yüzlerce aday sınava giremedi ve Kamu Denetim Kurumuna şikayette bulundu.

KAMU DENETİM KURUMU AÇIKLAMA YAPTI

Kamu Denetim Kurumu tarafından yapılan açıklama ile ÖSYM'nin bu sene uygulamış olduğu 09.45 kuralından dolayı kurumlarına Türkiye geneli toplam 116 adayın başvuru yaptığı ve mağduriyetlerin giderilmesini istediği belirtildi. ÖSYM'ye 09.45 kuralı hakkında öneri vermiş olan Kamu Denetim Kurumu;

Aynı kuralın Lisans Yerleştirme Sınavında da adaylar için mağduriyet oluşturmaması için gerekli düzenlemelerin ya da yumuşatmaların yapılaması istenirken yine bundan sonra yapılacak olan tüm sınavlarda uygulanacak bu kuralın öğrencilere ve öğrencilerin velilerine gerekli iletişim araçları ile yeterince bilgilendirilmesi istendi. Bundan sonra ÖSYM sınavların da 15 dakika kuralının uygulanması beklenmekte olup adayların ve ailelerin bu konuda dikkatli olması gerekmektedir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim