Üniversiteye girişte Yeni sisteme göre nasıl değişiklik yapıldı? YÖK başkanı üniversiteye girişteki yeni sistemin detaylarını açıkladı. Üniversiteye  girişteki yeni sistemin ayrıntılarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Bu yıl içerisinde üniversite sınavına giriş yapacak olan iki milyondan fazla aday ve ailesi için beklenen açıklama YÖK başkanı Yekta Saraç, tarafından durduruldu.

YÖK başkanı Yekta Saraç bu yıl sınava girecek olan adaylar için konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. iki gün yapılacak olan sınav da adayların ilk günü sınava girme zorunluluğu bulunacak. Yine bu sınavda YGS benzeri aynı tarz oturumlar gerçekleşecek. Ortak lise müfredatından gelecek olan sorunlarla birlikte sınavı 2. gününde ise Ayrıca testler yer alacak. Öğrencilere sorulacak olan testler için adayların bu testleri yanıtlama zorunluluğu olmayacak.

DÖRT AY SÜRMEYECEK

Mart ve Haziran aylarında2 aşamalı Toplam 5 gün süren ve 4 aya yayılacak olan YGS ve LYS gibi yani bir sınav sistemi olmayacak. Adaylar sınavlarına iki günde tamamlayacak (dil sınavı hariç)Yeni modele göre 4 puan türü sistem olması beklenirken YGS ve LYS sınavlarında ise toplam 18 puan türü çıkıyordu karşımıza.

Eşit ağırlık, sözel ile sayısal puanları her zamanki gibi olacak. Giriş yapan adaylar bu puanlarla tercihlerini ger çekleştirebilecekler
 

Editör: TE Bilisim