İş zekâsı uzmanlığı ve sermaye piyasası uzmanlığı geleceğin meslekleri olarak görülüyor

Üniversite tercih dönemi 16 Temmuz Perşembe gününe kadar uzatıldı. Üniversiteye girmek isteyen adaylar, kariyerleri için yararlı olacak bölümlerin arayışına girdi. Meslek seçimi üniversite tercihlerinde büyük önem taşıyor. Biz de bu nedenle gelecekte çok popüler olacak olan meslekleri araştırdık. İki meslek geleceğin meslekleri arasında ön plana çıkıyor. İş zekası uzmanlığı ve sermaye piyasası uzmanlığı diğer meslekler arasından sıyrılıyor.

İş zekası uzmanlığını Obase Genel Müdürü Dr. Bülent Dal ile Sermaye piyasası uzmanlığını Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Yüksekokulu Sermaye Piyasası Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akbalık bu iki meslek hakkında bilgi verdiler.

Dr.Bülent Dal iş zekası uzmanlığı hakkında şunları söyledi; yeni kararlar almak ve yeni stratejiler belirlemek isteyen şirketler veriyi en doğru şekilde analiz ederek İş Zekası teknolojilerinden her geçen gün daha fazla faydalanıyorlar. Bu nedenle de iş zekası uzmanlığı giderek daha değerli bir meslek haline geliyor.

Sermaye Piyasası Uzmanlığı hakkında bilgi veren Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Yüksekokulu Sermaye Piyasası Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Murat Akbalık ise Sermaye Piyasası Uzmanları, gerek sermaye piyasalarında gerekse para piyasalarında uzmanlaşmış, bu alanlardaki teorik uygulamalı altyapı ve bilgi birikimleriyle genellikle portföy yatırımlarını ve fon yönetimini gerçekleştiren nitelikli profesyonellerdir şeklinde mesleğin tanımını yapıyor. Aynı zamanda Akbalık bu mesleğin geleceğin en önemli mesleklerinden biri olduğunu dile getiriyor.