Türkiye İş Kurumu işsizliğin sona ermesi için çalışmalarına devam ederken anlaşma yaptığı firmalara teklifler sunarak pek çok kişiye istihdam şansı vermektedir. Buna göre İŞKUR'un en beğenilen çalışmalarından bir tanesinin iş yönlendirme garantili eğitim olduğu bilinmekteir. Bu eğitim aracılığı ile sadece birkaç aylık göreceğini kurs ile düzenli bir işe sahip olabileceksiniz. Türkiye İş Kurumundan yapılan açıklama ile iş yönlendirme garantili eğitim için toplam 480 kişi alımı yapılacağı duyuruldu.

Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Türkiye İş Kurumu, iş garantili eğitim için toplam 480 kişi alacağını belirtti. Peki alınacak olan adaylar ne zaman kadar başvuru yapmalıdır? Bu eğitime başvurmak isteyenler 19 Eylül 2016 tarihinden 21 Ekim 2016 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir. Ancak olabildiğince hızlı davranmalılar çünkü alınacak kişi sayısı sadece 480 olarak duyuruldu.

Başvurusu onaylanan ve eğitime başlayacak olan adaylar 2 aylık bir eğitime tabii tutulacak ve dersler internet üzerinden uzaktan eğitim olarak yapılacak. Başvuru ücreti normalde 4 bin 500 lira olarak bilinmekte fakat bu kurs tarihleri arasında yapılan başvurular için bu ücret 550 liraya düşürülmüştür.

2 aylık sürecin sonunda Milli Eğitim Bakanlığının düzenleyeceği sınava girip başarılı puan almanız durumunda sizlere sertifika verilecek ve Türkiye'nin en köklü firmalarından bir tanesinde çalışma şansı yakalayacaksınız. 2 yıl maaşınız devlet tarafından verilecek ve 2 yılın sonunda maaşlar şirket tarafından karşılanacaktır.

Başvuru yapmak isteyenler en yakın Türkiye İş Kurumuna müracaat etmelidir.