Bilindiği gibi her sene Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne personel alımları yapılmaktadır. Alınacak olan personellerin meslekleri ile ilgili bilgisi olmamasından dolayı bilindiği gibi Adalet Bakanlığının zorluk çektiği belirtilmekteydi.

Adalet Bakanlığı bünyesinde ki  Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün bünyesinde istihdam eden personellerin meslekleri hakkında bilgi sahibi olması ve işini iyi yapabilmesi için Yükseköğretim Kuruluna konu hakkında müracaat edildi ve başvuru kabul edildi.

AÇIKÖĞRETİM Mİ OLACAK

Yükseköğretim Kurulunun onay vermesi ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokuluna iş garantisi bulunacak olan Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümü açılacak. Bu bölüme toplam 500 öğrencinin alınması bekleniyor. Peki açılacak olan bölüm açıköğretim mi olacak?

Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümü Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokuluna açılacak yani açıköğretim olmayacak.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Tercihler Yükseköğretime Geçiş Sınavının açıklanması, Lisans Yerleştirme Sınavının yapılması ve üniversite yerleştirme puanlarının duyurulması ile normal üniversitelere başvuru yapıldığı gibi başlayacak. İlk etapta 500 öğrencinin alınması bekleniyor ve alınacak olan öğrencilerin iki yıl boyunca eğitim görmesi iki yılın sonunda ise Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edeceği tahmin edilmektedir.