Adalet Bakanlığı her sene en çok memur personel alımı yapmakta olan bakanlıklardan bir tanesidir. Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel aldığı gibi bünyesinde bağlı bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlara da personel alımı gerçekleştirmektedir.

CTE personel alımları ülkemizde en çok rağbet görmekte olan kadrolar arasında yer almaktadır. CTE bünyesinde istihdam etmekte olan personellerin kalifiyeli olması, işi hakkında bilgi sahibi olması için Yükseköğretim Kuruluna Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümünün açılması için talep gönderildi ve YÖK bölümün açılmasına onay verdi.

İŞ GARANTİLİ BÖLÜM OLACAK

Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslekyüksek Okuluna açılacak olan ve Türkiye'de ilk olacak Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümü iş garantili olacak. Bu bölümden mezun olan adayların iş bulma imkanları oldukça yüksek olacak olup büyük ihtimal ile mezun olan adaylar CTE kurumunda göreve başlayacak.

KİMLER BU BÖLÜMÜ TERCİH EDEBİLİR

Önümüzde ki hafta milyonlarca lise son ve lise mezunu öğrencisi Yükskeöğretime Geçiş Sınavına girecek. 2 yılık MYO bölümleri YGS puan türlerinden alım yaptığı için Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslekyüksek Okuluna açılacak olan ve Türkiye'de ilk olacak Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümünün de YGS'den alım yapması beklenmektedir. Adaylar üniversite sınavından almış oldukları puan ile Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümüne başvuru yapabilecek. İlk etapta 500 öğrenci alımı yapılacak.