Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfkifevleri Genel Müdürlüğünde istihdam etmekte olan personellerin görevlerini başarılı şekilde yapmaları ve adayların meslekleri hakkında eğitimli olması için Yükseköğretim Kuruluna yapılan başvuru kabul edildi ve iş garantili ceza infaz ve güvenlik bölümünün açılması uygun bulundu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektöründen yapılan açıklama ile bölümün iş garantili olacağı öğrenilirken ilk seneden toplam 500 öğrenci alımının yapılacağı belirtildi. Peki başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslekyüksek Okuluna açılacak iş garantili Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümüne binlerce aday müracaat etmek istiyor. Peki adaylar bu bölüme nasıl müracaat edebilir. Adayların öncelikle Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmesi ve puanını almış olması gerekmektedir. Her ne kadar şu an için ceza infaz ve güvenlik bölümünün hangi puan türünden öğrenci alımı yapacağı bilinmiyor olsa da YGS türünden alması beklenmektedir.

İŞ GARANTİLİ BÖLÜME YOĞUN İLGİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslekyüksek Okuluna açılacak iş garantili Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümünün iş garantili olduğu bilindiği için bu bölüme yoğun ilgi var. Kazanan adaylar Adalet Meslekyüksek Okulu bünyesinde iki sene eğitim görecek ve okulunun bitmesi ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edecektir.