Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne her sene binlerce personel alımı yapılmaktadır. Alınan adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ile alınmakta olup pek çok nitelik de aranmaktadır.

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edecek olan adayların alanlarında bilgili olması ve görevlerini iyi yapabilmesi için bu meslek için üniversitelerde bölüm açılması gerektiği düşünüldü ve Yükseköğretim Kurulunu bu konu taşındı.
Yükseköğretim Kurulu yaptığı açıklamasında bu bölümün açılmasına onay verdi ve Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifvleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edecek olan personeller artık buradan mezun olunarak işe alınacak.

500 Öğrenci Alınacak

Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslekyüksek Okuluna açılacak olan Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümü bölümüne Atatürk Üniversitesi Rekötürünün yaptığı açıklamaya göre toplam 500 öğrenci alımı yapılacak ve Rektörün yaptığı açıklamaya göre bu bölümün iş garantili olması sağlanacak.

Yine Rektör Çomaklı'nın ifadelerine göre Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümü bölümü 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında ders vermeye başlayacak ve adaylar üniversite sınavlarından aldıkları puan ile bu bölüme girebilecek. İlk aşama da 500 öğrencinin alınması beklenmekte olup öğrencilerin mezun olması ile büyük bir bölümünün ya da tamamının Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde istihdam etmesi bekleniyor.