12 Ekim 2017 tarihi ile artık üniversiteye geçiş sistemi değişti. 2018 üniversiteye geçiş sistemi hakkında YÖK başkanı detayları açıkladı. YGS LYS sınavlarının yerini alacak üniversiteye geçiş sisteminin ayrıntıları…

Uzun zamandır beklenen üniversiteye geçiş sistemi ayrıntıları resmi olarak açıklandı.  YÖK Yekta Saraç,  öğrencilerin ve ailelerin beklediği önemli bilgileri duyurdu. İşte üniversiteye geçiş sistemini tüm ayrıntıları…

YGS tarzı oturumun yapılacağı  2018 üniversite giriş sınavında lise müfredatında ortak konular seçilerek sorular gelecek. YGS sınavında olduğu gibi Tıpkı öğrenciler ve oturma girecekler. üniversiteye geçiş sınavı'nın ikinci diğer aşamasında ise adaylar ayrıca kendi alanlarına göre Testere tabi tutulacak ancak adaylar istemezlerse bu testleri cevaplamaya bilecekler. Öğrenciler hangi alanlardan sınava girmeyi tercih ederlerse o testlerin cevapları hakkına sahip olacaklar.

LYS de olduğu gibi farklı oturumlar olmazken ve  4 aya yayılan bir sınav sistemi öğrencilerin karşına çıkmayacağım yeni sistemle birlikte. Toplam 18 fark puanı türünden sınava giren adaylar için yeni sisteme göre bu puan 4’e inmiş olacak.

Birçok girilecek olan sıralamalarda seçim yapılacak olan, hukuk,tıp, öğretmenlik ve Mimarlık gibi bölümler için ise bu araç sıralamaları çıkacak olan yeni sınav sisteminde de ayrıca uygulanacak.

Editör: TE Bilisim