E-Okul Nedir? E Okul Üzerinden Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Artık e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi (VBS) sayesinde hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin hayatı kolaylaşıyor. Artık veliler sistem sayesinde öğencilerin ders ve not durumununu öğrenmek için okula ya da veli toplantılarına gitmek zorunda kalmıyor. Çünkü E-Okul VBS üzerinden öğrencilerin karne bilgisi, aldığı belgeler, not bilgisi, haftalık ders programları, gelişim raporları, sınav takvimleri ve derslerine giren öğretmenleri gibi bilgilere ulaşmak mümkün.

Dijital ortamda bulunan e-okul VBS sistemine giriş yapmak için -Okul internet sayfasında bulunan öğretmen ve idareci giriş bölümünden veliler kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabiliyorlar. Okul öğretmenleri öğrencilerin bütün bilgilerini sisteme yüklüyor ve veliler de bu sayede çocuklarını kolaylıkla takip edebiliyor.

E okul üzerinden yapılan işlemlere değinmek gerekirse; nakil işlemleri, Öğrenci kayıt işlemleri, devamsızlık işlemleri, not girişleri, sınav bilgileri, belge işlemleri, merkezi olarak yapılan sınavların başvuru ve tercih işlemleri, e-karne, ders programı girişleri alınan belgeler, şube yazılı ortalamaları ve duyurular gibi bir çok modül bulunuyor. Veliler de E-okul üzerinde bulunan Veli Bilgilendirme sisteminden öğrencinin devamsızlık, not, ders bilgisi gibi bir çok bilgisini takip edebiliyor.

2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında kullanıma açılan e-okul sistemi aynı zamanda bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Öğrencinin ilk okuldan başlayarak öğrenim hayatını tamamlayana kadar bütün bilgileri bu sisteme kaydediliyor. Bu sayede hem öğrenciler hem de veliler kendi not ve diğer bilgilerini sistem üzerinden takip edebiliyor.

Editör: TE Bilisim