DGS ile Hangi Meslek Gruplarına Geçilerek İş Sahibi Olunur?

Bir çok iki yıllık mezunu genç işsizlikle boğuşuyor. Ancak 2 yıllık mezunlarının Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık bazı bölümlere geçiş yapmaları mümkün. ancak 4 yıllık mezunu olup da yine işsiz kalmamak için de en çok iş potansiyeli olan bölümleri değerlendirmek gerekiyor. Bu meslek gruplarının neler olduğu hakkında da size biraz bilgi sunmak istedik…

-Hukuk

2 yıllık Adalet Meslek Yüksek okullarını açıktan ya da örgün eğitimle tamamlayanlar DGS sonrasında Hukuk alanında lisans tamamlayabilirler. Her ne kadar yüksek puanla öğenci alsa da geliri ve iş potansiyeli yüksek olan bir meslek.

-Hemşirelik

Aynı şekilde hemşielik de meslek olarak en çok alım yapılan bölümlerden biri. 2 yıllık sağlık alanında bir bölümden mezun olanlar DGS ile 4 yıllık Hemşirelik lisans bölümlerine tercih yapabilirler.

-Elektrik Mühendisliği – Elektrik Elektronik Mühendisliği

Liseden başlanarak bu bölümlerde eğitim alınabiliyor. Genel olarak meslek lisesi öğrencileri liseden sonra da sınavsız geçişle elektrik-elektronik bölümlerinin 2 yıllık programlarına devam ediyor. Daha sonra ise bu bölümden mezun olan adayların DGS ile 4 yıllık lisans programlarına geçmeleri mümkün.

-Veterinerlik

Hayvancılık ülkemizde en önemli gelir kaynaklarından biri. Bu nedenle de veterinerlik de büyük önem kazanıyor. Gerekli geçiş şartlarını taşıyan adaylar, 4 yıllık fakültelere DGS ile geçiş yapabilirler.

-Okul Öncesi Öğretmenliği

Günümüzde atanamayan öğretmen sayısı bir hayli fazla. Ancak okul öncesi öğretmenlik için atama sayıları gerçekten iyi durumda. Ayrıca bu bölümü bitirenler özel sektörde anaokullarında da görev alabildiği için uzun sayılabilecek bir müddet tercih edilmeye devam edecektir. Bu nedenle iki yıllık çocuk gelişimi mezunları için anaokulu öğretmenliği alanına geçiş yapmak iyi bir tercih olacaktır.

Editör: TE Bilisim