Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bilindiği üzere çok sayda İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) istihdam etmektedir. Personellerin mesleklerini iyi yapabilmesi ve kalifiyeli eleman alabilmek için Adalet Bakanlığı Yükseköğretim Kurulundan bölüm için onayı aldı.

Adalet Bakanlığı bünyesindeki Ceza İnfaz ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bu bölümü bitiren adaylar gardiyan ve infaz koruma memuru olarak atanabilecektir. Buna göre iş garantili ceza infaz ve güvenlik hizmetleri bölümüne başvurular sürüyor.

HANGİ İLLERDE BU BÖLÜM VAR

YÖK tarafından verilen onay ile iş garantisinin daha yüksek olduğu ceza infaz ve güvenlik hizmetleri bölümü açıldı. Peki bu bölüm hangi illerde var. ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza bakıldığında;

Yozgat, Erzincan, İstanbul, Nevşehir (Özel üniversite), Rize illerinde bulunan üniversitelerin Meslek Yüksek Okullarında ceza infaz ve güvenlik hizmetleri bölümünün olduğu görülmektedir. Peki nasıl tercih yapılır.

NASIL TERCİH YAPILIR

Ceza infaz ve güvenlik hizmetleri bölümüne tercih yapmak isteyen adayların YGS - 5 puan türünden yeterli puanları almış olmaları gerekmektedir. Tercih ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacaktır.

https://ais.osym.gov.tr/
TÜM HABERLERİ BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim