Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevfkivevleri Genel Müdürlüğü Yükseköğretim Kuruluna Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümünün açılmasına ilişkin bir bildiri gönderildi. Yükseköğretim Kurulu yaptığı araştırmalarında Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümünün açılmasını uygun buldu ve 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında bu bölüm açılmış olacak. Erzurum Atatürk Üniversitesine açılacak olan ceza infaz ve güvenlik bölümünün iş garantili olması beklenmekte olup ilk etapta toplam 500 öğrenci alımı yapılması bekleniyor. Bölümün iş garantili olmasından dolayı binlerce öğrenci bu bölüme girmek istiyor peki bu bölüme nasıl girilecek ve girme şartları nedir?

Bölüm Şartları

Erzurum Atatürk Üniversitesine 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında açılacak olan ceza infaz ve güvenlik bölümüne toplam 500 öğrenci alımı yapılacak. Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslekyüksekokuluna açılacak olan bu bölümün 2 yıllık olması beklenmekte olup Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile alım yapması bekleniyor. Ancak hangi YGS puan türü ile alım yapacağı bilinmemektedir.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü'de yaptığı açıklamasında bölümün iş garantili olacağını ifade etmişti. Henüz bölüm hakkında detaylar belirtilmemişte olsa Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihler ÖSYM'nin internet sitesi aracılığı ile yapılacak ve Atatürk Üniversitesi Adalet Meslekyüksekokulu'nda açılacak olan ceza infaz ve güvenlik bölümünü adayların tercih edebileceği bilinmektedir.
Editör: TE Bilisim