Bu Mesleklerin İşi Hazır

Yaklaşık 1 milyon öğrenci için Lisans Yerleştirme Sonuçları'nın (LYS) açıklanmasının ardından tercih maratonu başladı. Tercihler 16 Temmuz tarihine kadar alınmaya devam edecek. Bu süreçte hem öğrenciler hem de veliler okul bitince hemen iş sahibi olunabilecek işlerin arayışına girdiler. Uzmanlara göre bazı meslekler okul biter bitmez iş garantisi veriyor. Biz de uzmanların ağzından o meslekleri tercih yapacak olan öğrenciler için derledik. İşte o meslekler.

-Hemşirelik: sağlık sektöründe her yıl binlerce memur alımı yapılıyor. İster özel sektörde ister kamuda ister özel sektörde hemşirelerin iş bulma imkanı oldukça fazla.

-Gıda ve Beslenme: son yıllarda tüketicilerin hijyen standartları yüksek ortamlarda üretilmiş sağlıklı ürünleri talep etmeleri gıda firmalarının gıda mühendis ihtiyacını daha da arttıracağa benziyor. Bu nedenle bu mesleğin de geleceği parlak görünüyor.

-Turizm İşletmeciliği: hiçbir zaman değer kaybetmeyen turizm sektörü ülkemizin bir turizm cenneti olması nedeni ile de bu mesleği tercih edenlere iş imkanı sağlıyor.

-Sosyal medya uzmanı: giderek dijitalleşen dünyada sosyal medya artık oldukça popüler bir hale geldi. Bu nedenle de üniversitelerde bu bölümler açılmaya başlandı. Dijital çağda sosyal medya uzmanlığı iyi bir meslek tercihi olabilir.

-İnternet Gazeteciliği: sosyal medya uzmanlığı gibi internet gazeteciliği de gelişen bir bölüm. Henüz yeni olmasına rağmen iş garantisi olan ve internet var olduğu sürece de hayatımızda olacak olan bir bölüm.

Bu bölümlerin yanı sıra kariyer garantili olan mesleklerde var. Özellikle uçak bakımı ve denizcilik gibi meslekler kariyer garantisi sunuyor.