Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamış olduğu 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına işlin atama takvimi bugün itibariyle açıklandı. Açıklanan bilgiye göre atamalar 19-23 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yapmış olduğu açıklamaya göre Türkiye çapında yaklaşık olarak 650 bin öğretmen adayının atama beklediği ve Meb’in şuan içerisinde 100 bin öğretmene ihtiyaç duyduğu ifade edilirken, Bakan Ziya Selçuk’un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapmış olduğu görüşmesinde 100 bin öğretmen ataması için destek aldığı ve Erdoğan’ın bu atama planlamalarında Bakan Selçuk’a destek olduğu belirtildi. Yaşanan bu gelişmelerden sonra planlamanın Şubat 2019 tarihine kadar açıklanacağı belirtildi.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASININ BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI

MEB’in resmi internet sitesinde yer alan habere göre 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin, atama bekleyen öğretmenlere atama takvimi yayınlandı. Yayınlanan atama takvimine göre başvurular 19-23 Kasım tarihinde alınarak sözlü sınava kadar ön başvurular kontrol edilecek. Sınav merkezlerinde yapılacak olan sözlü sınavlar, listenin 3 Aralık’ta yayınlanmasından sonra 10-31 Aralık tarihleri arasında ise sınav yapılacak.

Sözleşmeli olarak yapılan ön başvurularda, adayların atanacakları alanlara göre atama yapılacağı ve bu atamada dikkate alınacak şartların en başında 2017-2018 yılı puan türleri esas alınarak yapılacağı açıklandı.

Editör: TE Bilisim