Ülkemizde bilindiği üzere sözleşmeli statüsü getirildiği günden bu yana atamaların tamamında mülakatlar uygulanmaya başlandı. Bundan önce ki dönemlerde öğretmen atamaları adayların aldıkları Kamu Personeli Seçme Sınavı - Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Puanları ile gerçekleştirilmekteydi. Sıralama ile atanan adaylar mülakatın gelmesi ile torpil olacak endişesine kapılmaya başladı ve şikayetler giderek arttı.

Konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yapacak mı derken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz mülakatlar hakkında çok önemli bir bilgi paylaştı. Peki öğretmenlik atamalarında mülakatlar kaldırılacak mı?

BAKAN NELER AÇIKLADI?

Katıldığı televizyon programında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen atamalarında yapılan mülakatların tamamlanmasının ardından atamaların yazılı puana göre yapılacağını söyledi. Peki burada Bakan ne söyledi mülakat kaldırılacak mı?

Konu hakkında net bir bilgi paylaşılmadı ancak cümleden çıkan anlam detaylı bir şekilde incelendiğinde öğretmenlik atama mülakatlarında adaylara puan vermek yerine geçti ya da geçmedi şeklinde değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.

Mülakattan geçti notu alan tüm öğretmenlerin yazılı puanları karşılaştırılacak ve adaylar yazılı puan sonuçlarına göre sıralamaya sokulacak. Sıralama da en yüksekten düşüğe doğru ihtiyaca göre öğretmen alımları yapılacaktır. Bu sistemin önümüzde ki öğretmen atamasında uygulanması beklenmektedir. Sizlerde öğretmenlik atamaları hakkında yorumlarınızı aşağıdan paylaşabilirsiniz.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLRSİNİZ