Bilindiği üzere liseyi bitiren öğrenciler üniversite girmek için öncelikle Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmekte ve baraj puannı olan 180 ve üzeri puan alarak Lisans Yerleştirme Sınavına girmektedir. YGS ve LYS sınavlardan puan alan adaylar yaz ayında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin kamuoyuna duyurduğu üniversite yerleştirme puanları ile öğrenciler üniversite başvurusu yapmaktadır.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocukların ziyaretini kabul etti. 5. sınıf öğrencisinin kendisine yöneltilen üniversiteye girişin tek bir sınava bağlı olmaması sorusuna yanıt verdi. Peki üniversite giriş sınav sistemi değişiyor mu?

ÖSYM BAŞKANINA İLETİYORUM

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz kendisine yöneltilen bu soruyu çok tebrik ederim, bende öyle düşünüyorum şeklinde açıklama yaparak şimdi Yekta Bey'e ve konuyu ÖSYM başkanına da ileteceğini duyurarak bir çalışma yapsınlar açıklamasını yaptı
.
HÜKÜMET PROGRAMINDA VAR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu konunun AK Parti Hükümet Programında da olduğunu duyurdu. Yani üniversiteye girişin bir sınava bağlı olmaması ve birden fazla sınava öğrencilerin alınarak hem öğrencilerin elenmesi, hem öğrencilerin başarı oranı ölçülmesi hemde öğrencilerin bir sınav ile tüm hakkını kaybetmesinin önüne geçilmesi engellenmeye çalışılacak. Ancak üniversiteye giriş sınavında ne gibi değişeceği şeklinde henüz detaylı bilgi bulunmuyor.

TÜM EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim