Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile önceden TEOG'un olmadığı ve öğrencilerin daha farklı konular ile ilgilenmesi gerektiğini söyleyerek TEOG sınavına karşı olduğunu belirtmişti.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı TEOG'un kaldırılması için çalışmalarını yürütüyordu ve sonunda beklenen açıklama geldi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınavı kaldırıldı. Açıklamayı bizzat Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. Peki şimdi liselere geçiş yöntemi nasıl olacak.

SINAV UYGULANMAYACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama ile bu sene TEOG sınavının uygulanmayacağını belirtti. Şimdi yüz binlerce öğrencinin ve velinin aklında tek bir soru var. TEOG kalktıysa liselere geçiş yöntemi nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu konu hakkında net bir bilgi vermedi yani TEOG kalktı fakat liselere geçiş yönteminin nasıl olacağı söylenmedi. Yine TEOG'un bu sene uygulanmayacağı belirtildi yani liselere geçiş için belirlenecek olan formüller eğer beğenilmezse ya da öğrenci kalitesini düşürecek seviyede olursa önümüzde ki sene tekrar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınacak karar doğrultusunda TEOG sınavı geri getirilebilir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim