Ülkemizde pek çok sınavda görevlendirilmiş olan kurum olarak bilinen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi düzenlemiş olduğu tüm sınavlarda belirli oranlarda ücret almaktadır. Özellikle adaylar en çok ücreti Kamu Personeli Seçme Sınavına vermekte olup alınan puanlardan sonra atanmak için yapılan tercihlerde de adaylar ÖSYM'ye ücret ödemektedir.

Buna göre Kamu Personeli Seçme Sınavı ile atama tercihlerinde alınmakta olan ücretin kalkıp kalkmayacağı sorusu gündeme geldi ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu hakkında açıklama yaptı.

SINAV ÜCRETLERİ KALKACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamaya göre Kamu Personeli Seçme Sınavının kaldırılmasına ilişkin her hangi bir çalışmanın olmadığı belirtildi. Yani bundan sonra düzenlenecek olan KPSS sınavlarında da yine ÖSYM tarafından adaylardan ücret alınacak. Peki atama tercihlerinde alınan ücret kaldırılacak mı?

ATAMA TERCİHLERİNDE ALINAN ÜCRETLER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi yerleştirme atamasına milyonlarca aday başvuru yapmakta olup bu tercih işlemlerinde ÖSYM tarafından 15 TL'lik ücret kesilmektedir. 15 TL'lik ödeme yapmayan adaylar atamalar da tercih yapamamaktadır.

Bu konu hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor ancak milyonlarca aday en azından sınavlardan alınan ücretler kalkmasa bile atama tercihlerinde alınan ücretlerin kaldırılması gerektiğini öne sürmektedir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim