Türkiye eğitim anlamında her sene gelişmeye devam ediyor. Özellikle her ilde bulunan devlet üniversitelerine yeni açılan bölümler sayesinde milyonlarca öğrenci eğitim görmekte ve üniversitelerinin bitmesi ile iş bulmaya çalışmaktadır. Şuan ki gençlerin büyük bir bölümü hayallerinin peşine koşmak yerine iş garantili bölümlerin peşine koşmayı tercih etmektedir. Hangi bölümü yazsam kaygısı devam ederken Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yaptığı açıklamasında önümüzde ki sene itibari ile yeni bir bölüm daha açılacağını ve bu bölümden mezun olan öğrencilere iş garantisi sunulmayı hedeflendiğini duyurdu.

İş Garantisi!

Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı her sene binlerce personel alımı yapmakta ve giderek alımlar daha da artmaktadır. Daha Ocak ayının geçtiğimiz haftalarında dahi Adalet Bakanlığı 978 personel alımı başvurularını tamamladı. En çok alım yapılan kadrolarda ki adayların eğitimli olması ve nitelikli olması için Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümünün kurulması Kasım 2016 ayında düşünülmüştü. Şimdi bu düşünce resmiyete dökülüyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın açıklamasına göre 2017 - 2018 eğitim öğretim döneminde Atatürk Üniversitesinde Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümünün açılacağı duyuruldu. Bu bölümden mezun olan adayların Adalet Bakanlığına alınacak olan kadrolarda daha fazla şanslı olacağını ve ilk etapta bu adayların alınmasına çalışacağını duyurdu. Önümüzde ki sene 500 kişilik bir öğrenci alımının yapılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim