Eskişehir Anadolu Üniversitesi bilindiği üzere Açıköğretim Fakültesine her sene binlerce öğrenci alımı gerçekleştirmektedir. Öğrencilerin bir bölümü Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavından aldıkları puanlar ile AÖF'e yerleşmektedir.

Bir bölüm öğrenci ise ikinci üniversite tercihi ile sınavsız olarak yerleşebilmektedir. Bu öğrencilerin Türkiye'nin dört bir yanında bulunan devlet veya vakıf üniversitelerin lisans ya da önlisans bölümlerinde eğitim görüyor ya da mezun olmuş olması gerekmektedir. Öğrenciler LYS ve YGS şartı olmadan tercihlerini gerçekleştirebilmektedir.

BAŞVURU DETAYLARI

https://aof.anadolu.edu.tr/anasayfa/Default.aspx

Yukarıda belirtilmiş olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi başvuru ekranına girecek olan öğrenciler istediği bölümler için kayıtlarını gerçekleştirebildiği gibi yine ders ekle ve sil işlemlerini de yapabilmektedir. Peki başvuru tarihleri nedir. Buna göre öğrencilerin 5 Eylül 2017 tarihinden 18 Eylül 2017 tarihine kadar yukarıda verilen linki takip ederek müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Başvuru yapacak olan öğrencinin her hangi bir lisans ya da ön lisans bölümünde eğitim görüyor ya da ilgili üniversite bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Bu adaylar ikinci üniversiteye sınavsız yani LYS ya da YGS sınavına girme, puan alma şartı olmadan müracaatlarını gerçekleştirebilir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim