Ülkemizde bilindiği üzere her sene milyonlarca öğrenci üniversitede eğitim görmeye başlamaktadır. En çok üniversite öğrencisine sahip üniversite Eskişehir Anadolu Üniversitesidir. Açıköğretim Fakültesine her sene yüz binlerce aday başvuru yapmaktadır ve kontenjanlar doğrultusunda alımlar yapılmaktadır.

Açıköğretim Fakültesine girebilmek için adayların YGS'den 150 puan ve üzeri alması gerekmektedir. Meslek Lisesi adayları için ise kendi bölümleri ile alakalı bölümlere girmeleri durumunda YÖK tarafından 0,6 olarak belirlenen kat sayıda ek puan uygulanacaktır. Bugün basına önemli bir haber düştü. Açıköğretim Fakültesine herkes için YGS'siz sınavsız geçiş imkanı mı gelecek?

ÖNEMLİ DUYURU

AÜ Açıköğretim Fakültesi Balıkesir Büro Yöneticisi Necati Eroğlu tarafından yapılan açıklama ile üniversite mezunları ve üniversitelerin örgün öğretimlerinde eğitim görmeye devam adayların sınavsız olarak 37 ön lisans ve 17 lisans bölümüne müracaat edebileceğini duyurdu.

AÜ Açıköğretim Fakültesi Balıkesir Büro Yöneticisi Necati Eroğlu sınavsız olarak açıköğretim fakültesine girmek isteyen adayların 5 Eylül 2017 - 18 Eylül 2017 tarihleri arasında AÖF bürolarına gelerek başvuru yapmak istediği ön lisans ve lisans bölümlerine müracaat etmesi gerektiğini belirtti.

SINAVSIZ GİRİŞ

Meslek lisesi adaylarına AÖF'de sınavsız giriş hakkı tanınmaktadır. Yapılan duyuru ileride kamuoyuna remsi olarak paylaşılırsa bundan sonra üniversite mezunları ve üniversitede okuyan öğrenciler 37 ön lisans ve 17 lisans bölümüne sınavsız olarak bu sene itibari ile müracaatlarını yapabilecektir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim