Her sene yüz binlerce öğrenci önlisans ve lisans programlarına yerleşerek eğitim görmektedir. Anadolu Üniversitesinin açmış olduğu Açıköğretim Fakülteleri aracılığı ile öğrenciler okula gitmeden bölüm mezunu olabilmekte ve aynı anda iki üniversiteyi bitirebilmektedir. Buna göre yine binlerce öğrenci hem lisans ya önlisans programlarını okurken aynı anda Açıköğretim Fakültesinde tercih etmiş olduğu bölümlerinde bir tanesini okumaktadır. Bu şekilde eğitim seviyesini daha da geliştiren öğrenciler iş bulma konusunda kendisini daha şanslı hale getirmektedir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ikinci üniversite başvuruları 31 Ağustos 2016 tarihi ile başladı ve 9 Eylül 2016 tarihinde sona erecekti. Fakat sürenin uzatıldığı duyuruldu.

Son Tarih 21 Eylül 2016

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bölümlerinden birini kazanan kayıt ya da ikinci üniversite adayları başvurularını 21 Eylül 2016 tarihine kadar yapabilecek.

Yen belirlenmiş süre ile başvuru tarihi bir buçuk iki hafta uzatılmış oldu. 21 Eylül 2016 tarihinde yapılacak olan son başvuruların tamamlanması ile tekrar sürenin olağanüstü durum olmadığı sürece uzatılmayacağı düşünülmektedir.

Açıköğretim Fakültesi bölümlerinin kontenjan sayıları her sene artırılmaya çalışılmaktadır. Bu bölümler aracılığı ile hem maddi imkanı zor olan adaylar üniversite mezunu olmuş oluyor ve özel sektörde iş arayacak olan öğrenciler ikinci bir üniversite daha bitirerek diğer adaylara göre eğitim seviyelerini daha da geliştirmiş olup iş bulma olanaklarından daha iyi yararlanabiliyor.
Editör: TE Bilisim