Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından bazı gruplar için her sene bazı gruplar için iki senede bir Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmektedir. İki senede bir yapılan ve milyonlarca adayın girdiği KPSS sınavı da bu sene yapılacak.

İşin Olsa ekibi olarak yoğun rağbetin gelmesinden dolayı değerli okurlarımız için 2018 yılı ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans düzeyitüm Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sınav ve tercih tarihlerini açıklıyoruz. Bu içeriğimiz aracılığı ile adaylar tüm sınavlar ile tercihlerin tarihlerini öğrenebilir.

TÜM SINAV ve TERCİH TARİHLERİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yayımlan sınav ile tercih takvimine bakıldığında tüm tarihler öğrenilmektedir. Buna göre KPSS lisans alan bilgisi 28 Temmuz 29 Temmuzda, KPSS lisans genel kültür genel yetenek ve eğitim bilimleri testi 22 Temmuzda, ön lisans KPSS 4 Kasımda, ortaöğretim KPSS ise 7 Ekim tarihinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT 5 Ağustosta ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT ise 9 Aralıkta düzenlenecektir.

Yine 2018 yılının ilk merkezi ataması olan KPSS 2018/1 tercihleri ise 26 Haziran - 5 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacaktır. Bu atamaya KPSS puanları açıklanmış en az lise mezunu olanlar başvuru yapabilecektir. Atamaya az bir süre kala tüm kurumlar alım yapacağı pozisyonlar hakkında bilgi verecektir.

Editör: TE Bilisim