Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile lisans mezunu adaylara KPSS türüne göre her sene ya da iki sene de bir sınav yapılmaktadır. Buna göre çift yıllarda bir yapılmakta olan KPSS genel kültür, genel yetenek ile her sene yapılmakta olan KPSS alan bilgisi başvuruları sonunda başladı. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacak?

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

2018 yılında yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans düzeyinden girecek olan adayların başvurularını Aday İşlemleri Sistemi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi üzerinden gerçekleştirmesi gerekmektedir. Hem iki yılda bir yapılan KPSS B Grubu hemde her sene yapılan KPSS alan bilgisi sınavı için başvurular alınmaktadır.

Başvurular için adayların öncelikle https://ais.osym.gov.tr/ linkini kopyalaması ve tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması gerekmektedir. Ardından gelen ekrandan isteyen adaylar KPSS alan bilgisi sınavına isteyen adaylar ise diğer KPSS türüne başvurularını yapabilir.

Yukarıdaki link üzerinden müracatlarını tamamlayan adaylar unutmadan banka atmlerinden ya da ÖSYM'nin online ödeme sayfası üzerinden KPSS B grubu için her oturuma 60 TL ve KPSS alan bilgisi her oturum için 40 TL'lik ödemeyi yapması gerekmektedir. Ödemesini yapmayan adayların sınav başvuruları geçersiz sayılacak ve adaylar sınav başvurularını yapamayacaktır.

Editör: TE Bilisim