Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene Yükseköğretime Geçiş ile Lisans Yerleştirme Sınavları düzenlenmektedir. Bu sınavdan barajı geçen adaylar yine ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile önlisans ya da lisans bölümü başvuruları yapmaktadır. Sınavların kolay ve zor olmasına göre her sene puanlar değişmekte olup bu sene puanlar geçen seneye göre biraz daha armış gözüküyor. Bunun temel sebebinin ise YGS'nin geçmiş sınavlara oran ile biraz daha kolay olduğu tahminleridir.

2016 ÖSYS sonuçlarının açıklanması ile adaylar ÖSYM'nin sitesi aracılığı ile lisans ya da önlisans tercihlerini yaparak programlara yerleştiler. ÖSYM yaptığı açıklaması ile en düşük ve en yüksek puanların kaç olduğunu duyurdu.

En Düşük ve En Yüksek Puanlar Yayımlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile tüm bölümlerin en küçük ve en yüksek puanlarını yayımladı. Buna göre hangi okulun hangi fakültesinde ki hangi bölümün en düşük ve en yüksek puanları belli olduğu gibi yine bu bölüme giren adayların başarı sıralaması ile söz konusu bölüme toplam kaç kişinin girdiği de belirtilmiştir.

Lisans ve önlisans bölümlerine göre ayrı ayrı yapılan tablo iki farklı uzantı olarak kamuoyuna duyuruldu. Sizlerde ÖSYM'nin açıkladığı puanları görmek istiyorsanız aşağıda ki bildiriyi inceleyebilirsiniz.

http://www.osym.gov.tr/TR,12735/2016-osys-yuksekogretim-programlarinin-merkezi-yerlestirmedeki-en-kucuk-ve-en-buyuk-puanlari-kitabi.html