Günlerdir beklenen atama haberleri ile ilgili açıklama geldi.Milli eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu kişisel Twitter hesabından öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun attığı tweet.

''Öğretmen atamaları ile ilgili herhangi bir problem yoktur; atamalar belirtilen takvim doğrultusunda gerçekleştirilecektir''

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 37 bin öğretmen atamasına ilişkin branş dağılımının bugün saat 12 de ilan edileceğini açıklamıştı.

Tekin kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Herkese günaydın. Atamayı bekleyen öğretmen adayı arkadaşların sabırsızlıkla beklediği atamaya branşlara ilişkin dağılımı bugün saat 12.00 itibariyle ilan edeceğiz. Herkese başarılar, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN OLACAK?

2015 – 2016 öğretman atamları için geri sayım sürüyor ve öğretmen adayları MEB’den gelecek kesin atama tarihi ile branş dağılımları açıklanmasını bekliyor. Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve millî sporcuların atamalarına ilişkin başvurular, 4-10 Eylül 2015 tarihleri arasında alınacaktır. Atamalar ise 15 Eylül 2015 tarihinde sonuçlandırılacaktır. 

Editör: TE Bilisim