Kredi ve Yurtlar Kurumuna her sene öğrenciler yurt imkanı için başvuru yapmaktadır. Söz konusu kurum bu sene başvuruları 16 Ağustos 2016 tarihi ile 22 Ağustos 2016 tarihleri arasında kabul etti. Sonuçlar geçtiğimiz günlerde açıklanırken kimi öğrenciler asil listede kimi öğrenciler yedek listede kaldı. Gençlik ve Spor Bakanı önemli açıklamalarda bulunarak öğrencilere müjdeyi verdi. Buna göre 1,5 milyon öğrenciye burs verileceği belirtilirken aynı zamanda yurtların teknoloji ile donatılacağını da belirtti.

Yemek Fişleri Kalkıyor

Akif Çağatay Kılıç, yaptığı açıklamasında bundan sonra ki dönemlerde öğrencilere yemek fişleri verileceği ve yurtların tamamen teknoloji ile donatılıp yemek fişleri yerine parmak izlerinin yapılacağı söylendi. Bilindiği gibi şu anda yurtlara öğrenciler teknik arızalar olmadığı sürece parmak izi okutarak girip çıkmaktadır.

Aynı zamanda tüm yurtların X-Ray cihazları ile donatılacağını belirten Akif Çağatay Kılıç yurtlara izinsiz metal eşyaların sokulmaması için de çalışmalar yürütüldüğünü belirtmiş oldu. Şu anda yeni yapılan ve X-Ray cihazı bulunmayan yurtlarda yeni gelen öğrencilerin valizleri aranmakta ve her hangi bir metal eşyanın olup olmadığı kontrol edilmektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu milyonlarca öğrenciye burs, kredi imkanı tanıdığı gibi yine yüz binlerce öğrenciye barınak imkanı sunmaktadır. Yurt sayılarının her ilde artırılmaya çalışması ile üniversite öğrenciler için büyük çalışmalar yürütüldüğü görülüyor.
Editör: TE Bilisim