Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin EBA üzerinden gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Öğretmen istihdamında ise 110 bin öğretmen ataması mümkün mü  sorusunu yanıtladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin öğretmenlerin sorularına cevap verdi. EBA üzerinden gelen sorulara cevap veren Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Cumhurbaşkanı seçiminde seçim vaatleri arasında bulunan 110 bin öğretmen atamasına ilişkin önemli değerlendirme geldi.

DOĞRU BULMUYORUM!

MEB müsteşarı Tekin, öğretmen açığının 109 bin ile 110 bin civarında bulunduğunu belirtti. Seçim sürecinde adayların öğretmen atamaları için yapılan vaatleri doğru bulmayan Tekin, öğretmenlik alanlarında eğitim gören yaklaşık yedi yüz bin öğrencinin bulunduğunu belirtti. 110 bin öğretmen alımı için öğrencilere, ailelerine öğretim görevlilerine saygısızlık olacağını aktardı. Yarını düşünerek haret etmek zorunda olmak gerektiğini aktardı. 

LGS ZORMUYDU?

Müsteşar Tekin ayrıca LGS sınavına ilişkin değerlendirmelerde bulundu "Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) soruların zor olduğunu söylüyorlar. Neye göre zordu dediğimde TEOG’a göre diyorlar. Bunun kapsadığı alan çok farklı. Öğrencilerimizden beklenen beceriler çok farklı bu başka bir sınav." dedi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim