Zonguldak Belediyesi İş İlanları 2016
Her geçen gün işsizlik olaylarının ortaya çıktığı Zonguldak’ta, umutlar tükenmeye başlarken, Zonguldak Belediyesi’nin iş ilanı yayınlayacağının duyulması birçok kişiyi umutlandırmıştır. Son günlerde belediye binasında görülen hızlanmalar ise belediyenin durmadan çalıştığının ve yeni projelerin gerçekleşeceğinin bir göstergesidir. Belediyenin yapacağı bu personel alımlarında büyük bir pay ise işçi pozisyonundaki alımlardır.
Hemen her alanda çalışmalara hız veren Zonguldak Belediyesi, ilk olarak şehrin alt yapı ve mahallerine yönelecektir. 2015 yılında başlanan ve büyük ölçüde tamamlanan parke çalışmaları 2016 yılında da devam edecek. Yeni noktalar belirlenmiş ve bu bölgelerde de çalışmalara başlanacaktır. Belediyenin mevcut kadrosuna ek olarak alınan personellerle gerçekleştirilecek olan bu proje tamamlanacak ve yeni noktalarda çalışmalara başlanacaktır. Özellikle yüksek kesimlerde kış aylarının gelmesiyle berber başlayan kar birikintileri, ulaşımı oldukça zorlaştırmış durumdaydı. Köy yollarına ulaşım neredeyse imkansız hale gelmişti. Bu durumun ortaya çıkmasıyla beraber Zonguldak Belediyesi‘ndeki personel açığının ortaya çıkmasına sebep oldu. Bundan dolayı olası durumların ortaya çıkmasından en az zararla kurtulmak için yeni personel alımlarının yapılması beklenmektedir. Ülkemizdeki tüm belediyelerin çalıştırmakta zorlandığı operatör şoför alımları, bir hafta içerisinde yapılacak açıklamaların ardından gerçekleştirilecektir. Özel sertifika ve sürücü belgesiyle beraber kullanılan bu araçları sürecek kişi sayısı oldukça azdır. Bundan dolayı Zonguldak Belediyesi, Halk Eğitim Merkezleri ile işbirliği yaparak Operatör Araç Sürücü Kursu açarak halkın bu kurslara katılmasına olanak sağlamıştır.
Yapılacak olan işçi, şoför ve memur alımları ilk etapta sözleşmeli kadroda gerçekleştirilecektir. Bunun ardından da Zonguldak Belediyesi iş ilanları arasında kadrolu memur alımlarını göreceğiz. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmiş adayların faydalanabileceği bu alımlarla ilgili detaylı açıklamalar ise Zonguldak Belediyesi tarafından duyurulacaktır. Yayın kolu olarak ise resmi gazete ve belediyenin internet sitesi kullanılacaktır.