Van Büyükşehir Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016

Van halkının aylardır merakla beklediği konulardan birisi olan Van Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı personel eleman alımlarında nihayet sona yaklaşıldı. 2016 yılına girmemizin ardından daha hızlı bir şekilde yürütülen projelerle birlikte personel alımları Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan bu personel alımlarının ise hangi pozisyonlarda gerçekleşeceği farklı kaynaklardan yansımaya başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürürken hem daha yaşanır bir Van için hem de halkın işsizlik sorununu ortadan kaldırmak için en faydalı projeleri uygulamaya özen göstermektedir. Yapılan ve çalışmaları henüz devam eden projelere baktığımız zaman, 2016 yılı içerisinde gerçekleşecek olan alımlara baktığımız zaman alımların büyük bir kısmı işçilerden yana olacak. Çünkü belediyenin yürüttüğü projelere baktığımızda, alt yapı ve yol bakım onarım çalışmalarının ağırlıklı olarak gerçekleştiğini görmekteyiz. Bu doğrultuda gerçekleşecek olan Van Büyükşehir Belediyesi personel eleman alımları, ilk olarak Şubat ayında gerçekleşecek. İhale aşamasını geçen projelerden olan yol bakım ve onarım çalışmalarında, birincil hedef ise ilçe ve köylere yönelik olacak. Soğuk hava şartları ve kar yağışlarından dolayı ulaşım neredeyse sıfıra ulaşmış durumdaydı. Operatör araçlarla beraber açılan bu yollar ise yeni kar yağışıyla beraber kapanmış durumdadır. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen Van Büyükşehir Belediyesi, operatör şoför alımlarını Şubat ayında gerçekleştirecektir. Ayrıca yollarda refüj çalışmaları da hız kazandırılacaktır.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin önem verdiği diğer bir durum ise halk sağlığıdır. Bölge esnafının denetlenmesi ve halka bozulmuş ya da son kullanma tarihi geçmiş malların satımının önlenmesi için zabıta memurları sıkı bir denetime geçmiştir. Oldukça fayda sağlanan ve halktan da büyük destek alan bu çalışma, 2016 yılı içerisinde birçok kişiye de iş imkanı sunacak ve zabıta memuru alımları da gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim