Sivas Belediyesi İş İlanları 2016
İşsizlik sorununun son yıllarda en üst seviyeye çıktığı Sivas’ta, oranın saptanması için birçok anket yapılmaktadır. Hali hazırda sonuçlanmış anketlere baktığımız zaman her 10 kişiden dördü, Sivas’ta işsizlik problemi çekmektedir. Bu durumun ise çözülmesi için ilk adım Sivas Belediyesi tarafından atılmıştır ve 2016 yılı itibariyle birçok insana istihdam alanı oluşturulacaktır.
 
Sivas Belediyesi’nin işsizlik problemini ortadan kaldırmaya yönelik yaptığı çalışmalarda, birçok kamu kurumundan da yardım alınmaktadır. Bunun için seçilen ilk kurum Sivas Halk Eğitim Merkezi’dir. Birçok insanın burada ücretsiz kurslara katılarak kendi işini kurması ya da belediye bünyesinde işe alınması için çalışmalar başlatılmıştır. Bilgisayar eğitmenliği kursu, operatör şoför sertifikası, iş makineleri ve iş sağlığı gibi birçok konuda kurslar açılmış durumdadır. Bu kurslara başlayan kişiler belirli bir eğitim sürecinin ardından sınavlara girecek ve sertifika almaya hak kazanacaklardır. Sertifikayı alan kişiler ise belediyede ihtiyaç duyulan bir pozisyondalarsa işe alınacaklardır. Bunun haricinde 2016 yılına adeta yenilik hareketleriyle başlayan Sivas Belediyesi iş ilanlarıyla, birçok kişiye belediye bünyesinde kadrolu ve sözleşmeli olarak işe girme fırsatı sunacak. Belediyenin çalışmalarına başladığı yol düzenlemeleri ve kavşak yapımlarında birçok işçi alımı olacaktır. Ayrıca bu alımların bir kısmı da bahçe işleriyle ilgili kişilerin alınmasıyla devam edecek. Bunun nedeni yolları bölen refüjlerin renklendirilmesinin istenmesidir. Bunun için de ilerleyen günlerde kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır.
Bu alımlarla ilgili tüm detaylar Sivas Belediyesi’nde çalışan yetkililerce kamuoyuna bildirilecektir. Bildirim ise Sivas Belediyesi’nin resmi internet adresinden ve resmi gazete üzerinden güncel bir şekilde yayınlanacaktır. İş başvurusu yapacak kişilerin ise kendilerinin belediyeye başvurmaları gerekmektedir. Gerekli form ve belgelerin hazırlanmasıyla beraber iş başvuruları gerçekleşir ve kısa bir sürede sonuçlandırılır.
Editör: TE Bilisim