Sakarya Büyükşehir Belediyesi İş İlanları 2016
Sakarya, yıllardan beri gelişmekte olan ve bu gelişimiyle beraber de ülkemiz için istihdam sağlayan çok önemli illerimizden birisidir. Özel sektörde açılan fabrikaların yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu fabrika ve şirketler, istihdamın yükünü hafifletmektedir. 2016 yılına girmemizle beraber de hem belediyeye bağlı kurumlara hem de merkez ve ilçe belediyelerine personel alımları yapılacak.
Sakarya Belediyesi’nin yapacağı personel alımlarıyla ilgili şimdiden birçok kulaktan duyma bilgi, şehir sokaklarında dolaşmaktadır. Halkın ise bu söylentilere inanmış olduğunu açıkça söyleyebiliriz. Çünkü; belediye, 2016 yılına daha girmeden birçok projenin ihalesini gerçekleştirmiş ve yapacağı yeni projelerle ilgili de şehrin sokaklarını afişlerle donatmıştı. Bundan dolayı iş ilanlarının yayınlanacağına kesin gözle bakılmaktadır. Bunca beklentinin yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir resmi açıklama gelmemiştir. Buna rağmen hangi pozisyonlarda iş ilanlarının yayınlanacağını tahmin etmemiz çokta zor olmayacaktır. Öyle ki; belediyenin gerçekleştirmek istediği projelerin geneli rekreasyon, asfalt, kaldırım, kavşak yapım ve düzenlemeleri ile atık su toplama tesislerinden oluşmaktadır. Bundan dolayı da diyebiliriz ki ağırlıklı olarak işçi alımları yapılacak. Bunun yanı sıra mimariye çok önem veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi, mimar ve mühendis alımlarını da 2016 yılı içerisinde gerçekleştirecektir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi iş ilanlarının yayınlanacağı tarihler ise belediyenin İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler bölümünün çalışanları tarafından belediyenin internet sitesi ve resmi gazete üzerinden kamuoyuna aktarılacaktır.
Yayınlanacak olan iş ilanlarına baktığımız zaman, iş ilanlarının büyük bir çoğunluğunda sözleşmeli alımları göreceğiz. Dönem dönem tekrarlanacak olan bu alımlarda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ve diğer ilçelere yönelik alımlar olacak. Ayrıca şehir güvenliğinin ve esnaf denetiminin artırılmak istenmesinden dolayı zabıta alımları da bu yıl içerisinde yapılacak.

Yazımız sadece bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir alım söz konusu değildir. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu açıklama şöyledir.

Büyükşehir’den personel alımı açıklaması
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Resmi olmayan haber portalları aracılığıyla personel alımı ve güncel iş ilanlarını paylaşımımız söz konusu değildir. Devlet Personel Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyemizin resmi internet sayfasında yer alan duyuruların dışındaki haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir”denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Bir süredir bazı ulusal internet haber sitelerinde Sakarya Büyükşehir Belediyemizin ‘personel alımı’, ‘memur alımı’, ‘işçi alımı’ ve ‘eleman alımı’ yapacağı ile ilgili birtakım haberler kamuoyunun dikkatine sunulmaktadır.

Söz konusu bu haberlerde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun da sözde açıklamaları kullanılarak; başkanımızın belirlenen alanlardaki alımlar ile ilgili gerçek dışı taahhütlerine yer verilmektedir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak resmi olmayan bu gibi haber portalları aracılığıyla personel alımı ve güncel iş ilanlarını paylaşımımız söz konusu değildir.

İnternet ortamında yayılan bu haberlerin bilgi kirliliğine sebep olduğunu bir kez daha önemle dikkatlerinize sunmak gereği tarafımızca oluşmuştur.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına Devlet Personel Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyemizin resmi internet sayfasında yer alan duyuruların dışındaki bilgilere itibar edilmemesi gerekmektedir.

Kurumumuz tarafından en son memur personel alımı 2011 yılında gerçekleştirilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”
Editör: TE Bilisim