Muğla Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016
Ülkemizin güzide ve yaşanabilir şehirleri arasında yer alan Muğla, bugün oldukça modern ve de gösterişli bir görünümde karşımıza çıkmaktadır. Yaz aylarının gelmesiyle beraber Muğla’ya olan ziyaretler yerli ve yabancı bireyler tarafından yapılmakta, bu da bölge halkının ekonomik durumuna büyük katkılar sağlamaktadır.
Ticaretle yoğunlukla uğraşan Muğla halkı, şehre ziyaretçilerin gelmesini adeta dört gözle beklemektedir. Çünkü geçimlerini bölgeye ait ürünleri satarak sağlayan bu kişiler, ziyaretçilerden güzel para kazanmaktadırlar. Ayrıca bu ticaretle uğraşan kişiler birçok kişiye de iş imkanı sunmaktadır. Halkın istediği büyük bir istihdam bu özel kuruluşlarca sağlanmaktadır. Buna rağmen ise işsizliğe yeterli sonuç bulunamamıştır. Ayrıca geçim sorunu çeken kişiler de yoğunluktan dolayı bu şirketlerden kendilerine uygun ek işler bulamamaktadır. İş arayışında olan bu kişilerin ise beklentilerinin büyük bir kısmı Muğla Belediyesi’ne yöneliktir. Belediyenin 2016 yılı içerisinde alım yapması ve bu alımların en kısa sürede gerçekleşmesi halkın en büyük beklentileri arasındadır. Bunu dikkate alan Muğla Belediye Başkanı, halka müjdeyi verdi ve 2016 yılının başında ilk olarak sözleşmeli personel alımlarının gerçekleşeceğini söyledi. Bu sözleşmeli personel alımları belediyeye bağlı şirketlere yapılacak ama sayısı henüz netlik kazanmış değil. Sözleşmeli alımlarda işe başlayacak kişiler ise işçi ve şoför pozisyonlarında işe alınacaktır.
Muğla’nın gerçekleştirmeyi hedeflediği projeler arasında ormanlık ve yeşil alanların çoğaltılması yer almaktadır ve bunun için de çok özel makineler belediye bünyesine katılmıştır. Bu projeyle beraber de Muğla Belediyesi personel eleman alımları 2016 yılı içerisinde operatör şoför alımları üzerinde yoğunlaşacak. Operatör şoförlerin ülkemizde az bulunmasından dolayı belediyeler kurs açmakta ve bu sertifikayı bireylere kazandırmaktadır. Bu alımlardan faydalanmak isteyen Muğlalılar, bu kurslara kayıt olabilirler.
Editör: TE Bilisim