Mardin Büyükşehir Belediyesi İş İlanları 2016
Mardin, tarihi dokularımızın yanı sıra doğu ile batı arasında gerçekleştirilen ticaretler açısından da oldukça önemlidir. Birçok önemli şirketin doğu illerimizden ya da yurtdışından yaptıkları ticari mallar bu ilden geçerek iç kesimlere ve batıya ulaşmaktadır. Bu durum ise yoğun bir trafiği beraberinde getirirken şehirde de kargaşalara meydan oluşturmaktadır.
Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehirde meydana gelen bu trafik sorununa artık bir son vermek istemektedir. Bunun için çalışmalarını sürdüren Mardin Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı içerisinde birçok projeyle gündeme gelecektir. Bu projeler ise öncelikli olarak trafik sorununun ortadan kaldırılması için çevre yolu ve yol genişletme projeleriyle mümkün olacaktır. Bunun için çalışmaları sürdüren Mardin Büyükşehir Belediyesi iş ilanları yayınlamaya kısa bir sürede başlayacaktır. Yayınlanacak olan bu iş ilanlarından öncelikli olarak işçiler ve şoförler faydalanabilecektir. Bunun yanı sıra Türkiye genelinde bulunması zor olan operatör şoförleri de bu alımlardan büyük bir fayda sağlayacak. Mardin Büyükşehir Belediyesi, tecrübeli operatör şoförler bulabilmek adına bünyesine bağlı kurumlarca kurslar açmaktadır. İşsizlik sorunu çeken kişilerin ise bu kurslara katılmaları ve sertifika almaları durumunda kısa sürede işleri olabilecektir.
Sözleşmeli olarak gerçekleşecek olan bu alımlar Mardin merkezine ve ilçelere yönelik ilerleyen günlerde devam edecektir. Bunun yanı sıra 2016 yılı içerisinde kadrolu olarak memur ve zabıta alımları da gerçekleştirilecektir. Bu alımların ise belirli aralıklarla devam edeceğini söyleyebiliriz. Çünkü Mardin Büyükşehir Belediyesi, son bir kaç ayda, şehirdeki esnafları oldukça fazla denetlemeye başlamıştır ve özellikle yayaların kaldırımlarını işgal eden esnaflar hakkında soruşturma başlatılmıştır. Daha fazla denetim yapmak ve böylece iç huzuru artırmak isteyen belediye, ilerleyen günlerde kadrolu alımlarla ilgili resmi açıklamaları yaparak kamuoyunu aydınlatacaktır.
Editör: TE Bilisim