Ülkemizdeki birçok bölgede zaman zaman halk oylamasına gidilerek bazı anket çalışmaları yapılmaktadır. Ailelerin ekonomik durumları ve işsizlik durumları hakkında bilgi sağlamak amacıyla yapılan bu anket çalışmalarıyla beraber de birçok sorun kesin olarak saptanmış oluyor. Kilis ilimizde 2016 yılının yapılan ilk anketinde görülen o ki, halkın en çok ihtiyaç duyguğu şey iş imkanı.

Ülkemizin sınır bölgesinde yaşanan sorunlardan dolayı aylardır ülkemize binlerce mülteci giriş yapmaktadır. Kaos durumundan kaçan bu Suriyeli mülteciler ise, ülkemizin çok farklı noktalarına yerleşmektedirler. Yoğun olarak Suriyeli mültecilerin göç ettikleri alanlardan birisi olan Kilis’te halk ve Kilis Belediyesi adeta seferberlik ilan etti. Belediyenin kurmuş olduğu yardım çadırlarına gelerek teselli vermeye çalışan halk geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı. Bununla beraber de Kilis’te hali hazırda bulunan işsizlik problemine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bunun için ise en büyük beklenti Kilis Belediyesi’nde. Çalışmaya muhtaç oldukları için birçok özel sektör Suriyeli mültecileri çok daha uygun fiyatlarda işe almaktadırlar. Bu durumda da Kilis halkı kendine özel sektörde iş bulamamaktadır.

Kilis Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl tanıtımını yaptığı projelerle birlikte 2016 yılı içerisinde yüzlerce kişiye iş imkanı sunulacak. Kilis Belediyesi personel eleman alımları ile ilgili detaylı açıklama henüz yapılmamış olsa da belediyenin yapmak için gün saydığı projelerin başında refüj, kavşak ve parke taşı projeleri bulunuyor. Bu projelerin gerçekleştirilmesi adına yakın bir zamanda yapılacak olan bu personel eleman alımlarıyla birlikte hem daha modern bir Kilis için çalışılmış hem de Kilis halkının işsizlik problemine de bir çözüm bulunmuş olacak. Şubat ayı içerisinde gerçekleşecek olan bu alımlarla ilgili resmi bir açıklama beklenmektedir. Bu açıklamanın ardından da başvurular Kilis Belediyesi’ne yapılacak.

Editör: TE Bilisim