Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilanı yayımlanmış olan duyuruya göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için farklı bölümlerdne mezun olmuş 500 Zabıta Memuru alımı yapacağını belirtmişti. Ancak başvuruların Ağustos ayının başında başlaması ile artık başvurularda son günlere gelindi. Başvuru yapacak adaylar başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre bu haberimizde henüz başvuru yapmamış olan adaylar için detayları tekrar paylaşıyor olacağız.

500 ZABITA MEMURU ALINIYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesine 500 kişilik boş pozisyon ile, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu zabıta adayları alacak. Buna göre 375 Lise Mezunu, 82 Ön Lisans mezunu ve 43 Lisans mezunu alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlaırnı taşımak zorundadırlar. Bu doğrultuda tüm nitelikleri yerine getiren bayan ve bay adaylar başvuru yapabilecekler. Adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranıyor. Bunlara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler ve Yapılacak güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafındna yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Daha önce görev yapılan Kamu Kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Bayanlarda 160 cm ve erkeklerde 167 cm boyundan kısa boylu olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu ilana başvurular 01 Ağustos 2018 tarihinde başlamıştı. Buna göre başvurularda artık son agüne gelindi ve adaylar başvurularını en geç 15 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, http://basvuru.ibb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzalayacakları BAŞVURU FORMUNA istenen belgeler eklenerek yapılacaktır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve Başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim