İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alımlarına göre farklı kurumların bünyesine katacağı bekçi alımının yapılacağı açıklandı. Yapılan açıklmaya göre toplamda 46 bekçi alımının yapılacağına dahil bir duyuru yayınlandı. İŞKUR üzerinden yayınlanan ilananın başvuruları da yine İŞKUR üzerinden yapılacağı belirtildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanların bünyesinde her kurum kendi bünyesi için belli özel şartlar oluşturmaktadır fakat yayımlanan ilanlar için adaylara sunulan genel ilanlar şu şekildedir; "  T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olması, yapılan işi hakkıyla yapması, herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması, güvenlik soruştumasından olumlu sonuç alması, adli sicil belgesi bulunmaması, kamu haklarından mahrum olmaması" adaylardan istenilen genel şartlardandır.

Başvuru yapacak olan adayların hem genel hemde özel şartlardan herhangi birini karşılayamayan adayların başvuru yapsalar dahil başvurularının geçersiz sayılacağı açıklandı.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Başvuru yapacak olan adaylar İŞKUR sistemine kendi bilgileriyle girerek arama çubuğuna "Bekçi Alımı" yazdıktan sonra karşılarına çıkan ilanlardan istediklerine başvuru yapabilmektedirler. Her ilan için son başvuru tarihi farklı olduğundan adayların ellerini hızlı tutmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim