İçişleri Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde 10 Mayıs 2017 tarihli personel alım duyurusu yayımladı. Toplamda 1545 kişilik kadro ile İçişleri Bakanlığı sözleşmeli olarak büro personeli alımı gerçekleştirecek. Başvurular online yapılacak olup, 15 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli büro personeli alım ilanına, Lisasn mezunu, önlisans mezunu, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyan, 01 Ocak 2017 tarihi itibari ile 35 yaşından gün almamış olan, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 veya KPSSP93 puan türünden en a 60 puan almış olan her aday başvurusunu yapabilir. 

İçişleri Bakanlığı alacağı 1545 kişilik kadro ile sözleşmeli personel adaylarını tüm Türkiye genelindeki, taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerine alacak.  Lisans mezunu toplamda 928 kişi ve Önlisans mezunu toplamda 617 kişi alınacak. 

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK

Alınacak adaylar başvuru şartlarını taşımaları niteliğinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan sözlü sınav ile belirlenecektir. Sözlü sınav 03 Temmuz 2017 tarihine yapılacaktır. Tüm Türkiye genelindeki alımlara, adaylar sadece 7 bölgede sınava katılacaktır. 7 bölge ise, İzmir, istanbul, Ankara, Erzurum, D,yarbakır, Trabzon ve Antalya bölgeleridir. Başvuru yapmış olan adaylar ise, 08 Haziran 2017 tarihine İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlanacak olan duyuruyu takip etmeleri gerekmektedir. yapılacak olan duyuruda kimlerin sınava gireceği belirtilecektir. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 15 Mayıs 2017 tarihi ile 22 Mayıs 2017 tarihleri arasında başvurularını online yapacaklardır. Posta yolu ile veya şahsen yapılan başvurular hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. Başvuru sayfasının açılması ile birlikte adaylar başvurularını E-Devlet şifreleri ile gerçekleştireceklerdir. 

İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.