Geçmişin izlerine günümüze olduğu gibi taşıyan Bursa, tarihi yönlerinin yanı sıra modern görüntüsüyle de insanları büyümeye devam ediyor. Gelişen ve her geçen gün kalabalıklaşan Bursa’nın bu denli bir görüntüye sahip olmasında ise Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri oldukça önemli yer tutuyor. Bu hizmetler ise Bursa halkı belediyesinin ortak çalışmalarıyla mümkün olmaktadır.

Yıllardan beri sürekli gelişen bir görüntü sergileyen Bursa’da bu denli hizmetlerin olması, hem halkı oldukça mutlu ediyor, hem de işsiz olarak sıkıntı çeken bireylere iş imkanı doğmuş oluyor. Çünkü belirli sayıda olan Bursa Büyükşehir Belediyesi kadrosu, projelerini devamlı bir şekilde yapmak ve en hızlı şekilde bitirmek için dönem dönem personel alımlarına gitmekte ve kadrosunu güçlendirmektedir. Gerçekleştirdiği alımlarda ise kimi zaman sözleşmeli kimi zaman ise kadrolu personel alımı olmaktadır. Bu alımların sayıları ve ne zaman gerçekleşecekleri ise Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde yer alan Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyurulacaktır ve bu duyurular resmi gazete ya da internet sitesi üzerinden olacaktır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi personel eleman alımları 2016 yılında ise sayısını artırarak devam edecektir. Geçmiş dönemlere oranla, hizmet sektörüne ayrılan ödeneklerin fazla olması da bu alımların sayısının fazla olacağının bir göstergesidir. Yapılması planlanan alımlarda ise yine kadrolu ve sözleşmeli kişileri göreceğiz. Alımların gerçekleşeceği pozisyonlar ise operatör, inşaat ustası, sıvacı, makine operatörü, şoför ve zabıta alımlarıdır. Gerçekleşecek olan personel alımları ise yapılacak olan pozisyona göre farklı şartlar altında gerçekleşecek. Bu şartların en önemlisi ise kadrolu alımlarda aranan KPSS puan şartıdır. Eğer böyle bir şart yer alan pozisyonda iş başvurusu yapacaksanız öncelikli olarak KPSS sınavına girmiş ve geçerli bir not almış olmanız gerekmektedir.