Burdur Belediyesi Personel Eleman Alımı 2016
Burdur, İç Anadolu ile Akdeniz’in kıyı kesimlerine geçişleri sırasında çok önemli bir noktada yer alan bir ilimizdir. Bunun yanı sıra suların fazla oluşu yani göllerin bu bölgede fazla olması birçok kişiyi de bu bölgeye çekmiştir. Bu denli kişinin şehre geliyor olması ise belediyecilik faaliyetlerini hızlandırmıştır.
Doğal güzellikleri ve insanlarının cana yakınlığıyla da bildiğimiz Burdur ilinde, 2016 yılı içerisinde birçok personel alımı yapılacaktır. Bu personel alımlarının sayısı için net bir şey söylememiz mümkün değildir ama sayısının hizmetler doğrultusunda fazla olacağını iddia edebiliriz. Modern bir görüntü kazanmak ve şehir içi ulaşımlarda kolaylık sağlayabilmek adına ortaya çıkarılan projelerle birlikte personel alımlarının pozisyonları da şekillenecektir. Yoğun olarak personel alımı yapılacak olan pozisyon ise; şoför, mühendis ve operatör şoförüdür. Bu alımlarının sayısının fazla olması bekleniyor. Çünkü şuan belediyenin geliştirdiği projeler arsında şehirleşme adına yer alan projelerin sayısı oldukça fazladır.
Burdur Belediyesi personel eleman alımı ilanları, Burdur Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler bölümü tarafından ilan edilecektir. Bu ilanların kamuoyuna duyurulması için ise belediyenin resmi internet sitesi ve resmi gazeteler seçilecektir. Burdur Belediyesi’ne yönelik yapılacak ilanlara başvuru yapacak kişiler bu iki kanalı takip etmelidirler. Yapılması planlanan personel elemanları taşeron işçi, sözleşmeli ya da kadrolu olarak gerçekleşecektir. Taşeron işçi alımları ise belediyeye yönelik değil ama belediyenin şirketlerine yönelik yapılacaktır. Kadrolu memur ve işçi alımlarında ise kişilerin Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve bu sınavdan geçer bir not almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca kişilerin bu sınava başvuru tarihinden en fazla iki yıl öncesinde girmiş olması gerekmektedir. Yapılacak personel alımlarıyla beraber ciddi bir istihdam sağlanmış olacak.