Burdur Belediyesi İş İlanları 2016
Şehircilik planlamaları ve gerçekleştirdiği sosyal projelerle beraber ön plana çıkan Burdur ili ve Burdur Belediyesi, birçok projenin daha hazırlık aşamasını sürdürmektedir. Yapılması planlanan projelerin ise en kısa sürede ve halk destekli olarak gerçekleşmesi gerekmektedir. Çünkü Burdur halkının belediyeden en büyük beklentileri arasında istihdam bulunmaktadır.
Yapılan projelerin basına yansıyan yüzü modern bir Burdur’dan yanadır. Ama bu projelerle beraber gerçekleşen işçi ve memur alımları da en az projenin işlerliği kadar önemlidir. Yapılan en büyük yatırımlar ulaşım ve alt yapı üzerine gerçekleşen Burdur’da, gerçekleştirilen işçi alımları ise genellikle bu sahalarda olmaktadır. Özellikle iş makinası ve operatör şoförlere ihtiyaç duyan belediyeler, bu ilanları sözleşmeli ya da taşeron şekilde yapmaktadır. Ayrıca belediye bünyesinde çalışmakta olan sözleşmeli işçi ve memurlara her sene belirli oranlarda kadro verilerek sözleşmeli memur alımlarının sayısı her geçen gün artırılmak istenmektedir.
Burdur Belediyesi iş ilanlarına baktığımız zaman zabıta memuru, temizlik görevlisi, mühendisler, mimarlar, peyzaj uzmanları ve şoförlere yönelik ilanlar görebiliriz. Bunun yanı sıra başvuru yapacak adaylarda farklı şartlar da aranmaktadır. Özellikle mimar ve mühendislerde belirli bir süre çalışmış olma durumu aranmaktadır. Ama bu sözleşmeli alımlarda geçerlidir .Yapılacak kadrolu personel alımlarında ise kişilerin Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmiş olmaları gerekecektir. Bu sınavlara girmiş kişiler ÖSYM üzerinden online başvuru yapabilecek ve sonuçları da aynı şekilde öğrenebilecekler. Yapılacak olan iş ilanlarıyla beraber özellikle Burdur halkına yönelik ciddi bir istihdam sağlanmış olacak. Çünkü iş bulamadığı için bölgeden yurtdışına ya da farklı bölgelere göç eden kişilerin sayısı her geçen gün artmaktaydı. Bu alımlarla beraber kişiler şehirde kalacak ve yaşadıkları Burdur’a hizmet edecekler.
Editör: TE Bilisim