Boğazlıyan Belediye Başkanlığı, geçtiğimiz hafta duyuru yapmıştı. Yapılan duyuruda, en az lise mezunu olan 10 adet memur alımı yapılacağını belirtmişti. İlanın yayımlanmasının ardından başvurular ise bugün başlatıldı. Yapılan alımlarda, Memur, Zabıta Memuru, Teknisyen, Mühendis, Veteriner ve bilet Satış Memuru kadrosuna alımlar olacak. Toplam alınacak personel sayısının ise 10 olduğu ifade edildi.

Başvuru Genel Şartları Nelerdir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; hehrangi bir suçtan dolayı mahkum olmamış olmak,

  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

  • Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.

  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

  • Zabıta Memuru Kadrosu için; 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesindeki özel şartlara göre, zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır. Ayrıca bu kadroya başvuracaklar için görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bedensel engeli bulunmamak şartı aranacaktır

Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Başvurular, 6 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Başvurmak istiyorsanız, Yozgat ili Boğazlıyan Belediyesi adresindeki Boğazlıyan Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne ilişkin, Zabıta kadrosu için şahsen ve diğer kadrolar içinde şahsen veya iade taahhütlü posta ile başvuru da bulunabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim