Ülkemiz de bulunan her şehrin kendi sınırları içerisinde belediyeler olmakta ve ili yöneten de bir belediye bulunmaktadır. Bu belediyeler kendi sınırları içerisinden sorumludur ve halkın sıkıntılarını gidermeye çalıştığı gibi yatırım, kazanç gibi konularda da çalışma yapmaktadır. Yine bu belediyelere bağlı yüzlerce personel bulunmakta ve belediyeden aldığı görevi yerine getirmektedir. Her belediye temizlikçi, hademe, aşçı vb. gibi personel işçi alımları yaptığı gibi yine memur alımlarıda yapmaktadır. Memur alımları tapu, insan hakları, tescil vb. gibi pek çok konu da çalışmaktadır. Genel olarak memur ve personel alımları Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılmaktadır. Eskiden alımlar belediyenin düzenlemiş olduğu sınav veya personel alım ilanlarına göre yapılmaktayken torpil olaylarının dönmemesi için alımların genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavından elde edilen puanlar ile yapılması uygun bulundu.

HANGİ BELEDİYE ALIM YAPACAK?


2016 yılında yüzlerce belediye kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı yaptı. Peki 2017 yılı içerisinde hangi belediyeler personel alımı yapacak? Hangi kadrolar var ve hangi kadrolar için toplam kaç memur ile personel alımı yapılması beklenmektedir.

Şu an için 2017 yılı içerisinde hangi belediyelerin personel ve memur alımı yapacağı bilinmiyor. Ancak büyük şehir belediyeleri başta olmak üzere pek çok belediyenin yine binlerce personel alımı yapması beklenmektedir. Alım yapılacak kadrolar ve alınacak olan kadrolara toplam kaç memur ile personel alımı yapılacak bilinmiyor fakat tahminlere göre 2017 yılında da zabıta, itfaiye kadroları en çok rağbet görecek kadrolar gibi görünmekte olup memur kadrosu içinde binlerce personel alımı yapılması bekleniyor. Yine belediyelerde istihdam etmek üzere temizlikçi, hademe, odacı vb. gibi kadrolar için çok sayıda işçi alımı yapılması tahmin ediliyor.

HANGİ ŞARTLAR ARANIR?


Büyük şehir belediyeleri başta olmak üzere Türkiye geneli yüzlerce belediye kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı yapacak. Peki alınacak olan memur ve personellede bulunması gereken özellikler nelerdir? Adaylar hangi niteliklere sahip olması gerekmektedir?
Her belediye yayımlamış olduğu personel ve memur alım ilanlarında hangi şartları ve nitelikleri aradığını detaylı olarak belirtmektedir. Yine belediye memur ve personel alım ilanları 2017'de hangi belediye adaylar da ne gibi şartları aradığını belirtecektir.

Kadrolara göre yayımlanan belediye memur ve personel alım ilanları 2017'de adayın mezun olması gereken bölüm veya eğitim seviyesi hakkında bilgi verilmekte olup konu hakkında daha önce tecrübesi olması gerekip gerekmediği, KPSS'den minimum puanı almış olması gerekip gerekmediği gibi şartlarda yayımlanan ilanlara göre belirtilmektedir.

2017 yılında yayımlanacak olan belediye memur ve personel alım ilanlarını isinolsa.com sitesi aracılığı ile sizlere duyurulacaktır. Sizlerde alım ilanı yayımlayan belediyelere başvuru yapabilir ve kadrolu memur ya da işçi olabilirsiniz.

Ayrıca direk belediye alımı yapan belediyelere ulaşmak için Belediye Personel Alımı Kategorisine girerek oradan güncel belediye alımlarını takip edebilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim