Amasya Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016
Belediyecilik hizmetleriyle beraber ülkemizde örnek illerden birisi olan Amasya, birçok insana sağladığı istihdam ile halkın kalkınmasının yanı sıra ülkenin kalkınması için de büyük çalışmalara imza atmıştır. Yapılan ve yapılacak olan personel eleman alımları özel sektörün yanı sıra Amasya Belediyesi tarafından da yapılmaktadır. Amasya Belediyesi’nin yapacağı personel alımları belediyenin İnsan Kaynakları tarafından resmi gazeteden ya da belediyenin resmi internet sitesi üzerinden duyurulmaktadır.
Amasya Belediyesi gerçekleştireceği personel alımlarının bir kısmı sözleşmeli memur bir kısmı da kadrolu memur olarak gerçekleşecektir. Ayrıca geçmiş dönemlerde belediye bünyesinde çalışan sözleşmeli personellere kadro açılması planlanmaktadır. Bu işlemin gerçekleşmesiyle beraber boşalan pozisyonlara da yeni personel alımlarının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Amasya Belediyesi personel alımları 2016 yılında, zabıta, taşeron işçi ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne yönelik yapılacaktır. Sözleşmeli personel alımlarında mülakatlar esas alınacakken kadrolu memur alımlarında ise KPSS sınavı şartı adaylara sunulmaktadır. Bu noktada kişilerin Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmiş ve başvurulacak pozisyonun istediği puanı almış kişiler başvuru yapabileceklerdir. Yapılan bu başvurular ÖSYM tarafından değerlendirilip atamalar yapılacaktır.
Halka büyük ölçüde istihdam sağlayan Amasya Belediyesi, şehir nüfusunun azalmasını önlemiş ve diğer illerimizden de nüfusu kendisine çekmektedir. Yapılan bu personel alımları ayrıca halkın gelecek kaygısını ortadan kaldırıp kişilerin daha mutlu şekilde yaşam sürmelerine de olanak sağlamış olacaktır.