Türkiye'nin dört bir yanında il belediyeleri, ilçe belediyeleri ve belde belediyeleri bulunmaktadır. Her belediyede nüfusun büyüklüğüne göre memur ve personel istihdam etmekte olup belediyeler açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için sık sık ilanlarını yayımlamaya devam ediyor.

İşin Olsa ekibi olarak sizler için tüm belediyelerin yayımlayacağı ilanları takip ediyoruz ve ilanlar yayımlandığında sizler için tüm detaylarını açıklıyoruz. Belediye memur alımı ilanlarını linkine tıklayarak tüm yayımlanmış olan belediye memur alımı ilanlarını takip edebilir ve nasıl başvuru yapabileceğiniz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

ALINAN POZİSYONLAR NELERDİR?

İl, ilçe ve belediye belediyeleri hangi pozisyonlar için memur ve personel alıyor? Buna göre zabıta memuru, itfaiye eri, hizmetli, temizlikçi, park ve bahçe bakımcısı, beden işçisi, engelli personel, cankurtaran, güvenlik görevlisi, avukat, büro memuru, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, tuvalet temizlikçisi, çöpçü, öğretmen, araç operatörleri, farklı alanlarda mühendis, şehir planlayıcısı, aşçı, bahçıvan, peyzaj ustası, sayaç okuyucusu vb. gibi aklınıza gelebilecek tüm pozisyonlar için belediyeler iş ilanları hazırlamakta ve bu ilanları yayımlamaktadır. İşin Olsa ekibi olarak tüm belediyelerin ilanlarını sizler için yayımlamaya devam ediyoruz. Hemen yukarıdaki linki takip ederek belediyelerin ilanlarına ulaşabilirsiniz.

KİMLER BAŞVURABİLİR? ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

İl, ilçe ve belde belediyeleri çok sayıda pozisyon için belediye memuru alımı ilanı yayımlamaktadır. Peki ilanlara kimler başvuru yapabilir? Buna göre ilanlardaki pozisyonlar farklı olduğu için aranan şartlar değişik göstermektedir. Kimi ilanda en az ilköğretim mezunu kimi ilanda ise en az lisans mezunu şartı aranmakta olup genel olarak aranan şartlara bakıldığında ise adayların diksiyonu düzgün, ekip çalışmasına yatkın, iletişim becerileri uygun, iş yapabilir durumda olan, yüz kızartıcı suç işlememiş olmak gibi şartların arandığı görülmektedir. Alınacak mesleğe göre belediyeler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar istemektedir. 

KPSS ŞARTI ARANIYOR MU? SERTİFİKALAR NASIL ALINIR?

Belediye memur ve personel alımlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı aranıyor mu? Bu durumda belediyenin yayımlamış olduğu ilana ve pozisyona göre değişiklik gösterilmektedir. Genel olarak memur kadroları için KPSS şartı aranıyor fakat işçi kadroları için KPSS şartı aranmamaktadır. Peki belediyelerin istediği sertifikalar nasıl alınır? Buna göre belediyeler pozisyonlar için geçerli olan sertifikalar istemektedir. Bu sertifikalar için internetten araştırma yapabileceğiniz gibi yine adresinize en yakın halk eğitim kursuna giderek sertifikaları nasıl ve ne zaman alabileceğiniz hakkında bilgi edinebilirsiniz. Sertifikaları özellikle bilgisayar sertifikasını almak sizin için oldukça büyük avantaj olacaktır. Çünkü pek çok belediye ilanına sertifikası olmadığı için adaylar başvuru yapamıyor.

DENEYİM ŞARTI ve İŞKUR KAYDINI UNUTMAYIN

Bazı belediyeler yayımlamış oldukları ilanlarda deneyim şartı aramaktadır. Pek çok aday deneyim şartını görmediği için müracaatlarını gerçekleştirmektedir. Deneyim şartı olan ilanlarda Sosyal Güvenlik Kurumu SGK prim ödemeleri ile kaç yıl boyunca ilgili pozisyonda nerede çalıştığınız kanıtlamanız gerekmektedir. Yazılı ya da sözlü olarak kanıt kabul edilmemektedir. Yine adayların mutlaka Türkiye İş Kurumu İŞKUR'a giderek ücretsiz olarak kayıt olması gerekmektedir. Eğer İŞKUR kaydınız yoksa belediyeler ilan yayımladığında başvuru yapamaz ve birde kayıt için uğraşırsınız. Bu sebepten dolayı ilk olarak Türkiye İş Kurumu İŞKUR'a giderek kaydınızı gerçekleştiriniz. Çünkü pek çok belediye ilanı Türkiye İş Kurumu İŞKUR aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. Tabi personel bölümü aracılığı ile iş başvurularını kabul eden belediye ilanları da Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanmaya devam etmektedir. İlanları takip etmek yerine İşin Olsa ekibimizi takip ederek ilanları tek bir site üzerinden görüntüleyebileceğinizi unutmayınız.

BELEDİYE İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İl, ilçe ve belde belediyeleri yayımladıkları ilanlar ile yıl boyunca binlerce memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. 2018 yılında da şu ana kadar çok sayıda belediye ilan yayımladı ve bizlerde belediyelerin ilanlarını İşin Olsa ekibi olarak sizlere paylaşmaya devam ediyoruz. Peki belediyelerin ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Buna göre www.isinolsa.com ekibinin oluşturmuş olduğu belediyelerin ilanlarını takip ederseniz ilana nasıl başvuru yapabileceğinizi sizler için haberlerin en alt bölümünde belirtiyoruz. Lütfen bizleri hem sitemizden hemde sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek tüm ilanlardan ilk olarak haberdar olunuz.

BELEDİYE MEMUR İLANLARI BURADA
İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin
Sosyal Medya Hesabımız Burada

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER - İzinsiz kopyalanması ya da alıntılanması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.

Editör: TE Bilisim