Türkiye geneli görevlerini sürdürmekte olan farklı belediye başkanlıkları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre belediye başkanlıklarının memur ve personel alımı ilanları Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmaktadır.

Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan ilanlara bakıldığında 16 farklı belediyenin 64 belediye personeli alımı yaptığı görülmektedir. Peki adayların hangi şartlara sahip olması gerekiyor, hangi belediye başkanlıkları personel alımı yapacak? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

HANGİ BELEDİYELER ALIM YAPIYOR?

Biga Belediye Başkanlığı, Kasrik Belediye Başkanlığı, Kemerhisar Belediye Başkanlığı, Şenyurt Belediye Başkanlığı, Sızır Belediye Başkanlığı, Cemel Belediye Başkanlığı, Çifteler Belediye Başkanlığı, Toprakkale Belediye Başkanlığı, Gömü Belediye Başkanlığı, Dereli Belediye Başkanlığı, Doğankent Belediye Başkanlığı, Sarıgöl Belediye Başkanlığı, Umutlu Belediye Başkanlığı, Dedefakılı Belediye Başkanlığı, Kavaklıdere Belediye Başkanlığı, Serenli Belediye Başkanlığı alım yapmaktadır.

POZİSYONLAR NELERDİR?

İnşaat Ustası, Su kanalı işçisi, Beko Loder (Kazıcı - Yükleyici) Operatörü, Diğer Motorlu Araç Sürücüleri, Çöpçü, Hayvan Bakıcısı, Ekskavatör(Kazıma Ve Yükleme) Operatörü, Bahçıvan, Çaycı, Keseci,Metal Teknolojisi Teknisyeni, Filit İşçisi (Haşere İlaçlama), Parkomat Görevlisi, Çöp Kamyonu Sürücüsü, Yangın İlk Müdahale İşçisi vb. gibi pozisyonlar için personel alımları yapılmaktadır. Peki başvurular nasıl yapılacak?

DETAYLAR İLE BAŞVURU BİLGİLERİ NEDİR?

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanan ilanların detayların bakıldığında adayların en az ilkokul mezunu olması gerektiği görülmekte olup mesleklere uygun niteliklere sahip olmak, gerekli sertifikaları bulunmakta gibi şartlar aranıyor. Başvurular belediyenin bulunduğu il ya da ilçedeki İŞKUR merkezlerinden yapılmaktadır. İnternetten yapmak isteyenlerin https://goo.gl/LojYhV linkini tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırması gelen ekranın işyeri ünvanı bölümüne BELEDİYE yazması ve arama yaparak istediği belediye için başvurusunu gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim