Ülkemizde eski hükümlü ve engelli adaylar için işçi alım ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Genel olarak alım ilanları kurum tarafından hazırlanmakta ve Türkiye İş Kurumu tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır. Türkiye İhracat Kredi Bankası tarafından hazırlanan ilan ile bankanın kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere eski hükümlü ve engelli işçi alımı yapacaklarını duyurdu. Peki alım ilanına kimler başvuru yapabilecek? Adaylar hangi tarihlerde başvuru yapabilir? Alım şartları nedir?

Kimler Başvuru Yapabilir

Türkiye İhracat Kredi Bankası tarafından hazırlanan ve İŞKUR tarafından kamuoyuna duyurulan ilan ile söz konusu bankanın toplam 5 personel alımı yapacağı öğrenildi. Peki bu alım ilanına kimler başvuru yapabilir?

Eski Hükümlü - 2 Daimi İşçi
Engelli Aday - 3 Daimi İşçi

Yukarıda belirtilmiş olan hükümlü ve engelli adaylar için kaç daimi işçi alımı yapılacağı duyurulmuştur. Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden yapabilmekte olup başvurular 9 Şubat 2017 tarihinde başladı ve 20 Şubat 2017 tarihinde sona erecek.

Eski hükümlü daimi işçi alımı için adayın lise mezunu olması ve KPSS P94 puan türünden 1 ve üzeri almış olması gerekmektedir. Engelli adayın ise önlisans mezunu olması gerekmekte olup EKPSS'den 0 ve üzeri almış olması gerekmektedir. Eski hükümlü aday Türkiye İhracat Kredi Bankasında hizmetli olacak iken engelli aday banka operasyon yetkili olarak göreve başlayacaktır.